Георги Стаменов и екипът му отварят вратите на районната администрация за студенти от цялата страна през летните месеци.

„Разбихте ми капсулата, в която до сега поставях общинската администрация“, споделя Йоана Цолова, която е на 25 години, родена е в гр. Враца, студентка по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград. Йоана ще трупа опит в правен отдел на район „Централен“ под прякото ръководство на Гергана Сивакова, главен юрист на района. През целия месец юли в администрацията на Георги Стаменов ще стажува и Ралица Генкова, която е само на 22 години и е от Горна Оряховица. Тази пролет тя завършва 2 курс, специалност архитектура в Kingston University, Лондон и има огромно желание да трупа професионален опит. Неин ментор в „Централен“ е младата ландшафтна архитектка Славка Цочева. Добре дошли в Пловдив – в  „Централен“ ще се сблъскате с цялото разнообразие на една администрация и с ред особености. Районът е най-многочисления в Община Пловдив и се развива ежедневно“, посрещна Стаменов младите дами в кабинета си.

DSC_0488 (Copy)

Бъдещата юристка Йоана Цолова е твърдо решена да се установи в града под тепетата. „Пловдив ми харесва много. Само за два дни в администрацията добих съвсем друга представа за работата в една община,“ – коментира младото момиче. Йоана знае за стажантската програма в „Централен“ от миналата година. „Запознавам я с дейността в администрацията на разбираем и достъпен език. От голямо значение е да разбере как функционира администрацията, как се работи с хора и в екип“ – казва Сивакова от „Централен“

 

Според бъдещата архитектка Ралица „архитектурата е артистична професия“: „В обучението ни в Англия е заложена много практика,“ – казва тя и добавя, че в Пловдив много трудно е намерила квартира, но въпреки това не се е отказала заради стажа си в „Централен“. Голямата й мечта е да се занимава с реставрация на стари сгради. „Пловдив е правилното място за това,“ – покани Георги Стаменов студентката за бъдещи ангажименти в администрацията.

Стажантската програма на „Централен“ е част от програмата на Министерски съвет „Стажове в държавната администрация“, която се провежда ежегодно в периода май – септември. През 2018г. всеки стажант избира за какъв период би искал да трупа опит: от 10 до 45 работни дни. В края на периода всеки младеж получава сертификат от район „Централен“.

DSC_0490 (Copy)