Нов паркинг в „Централен“

DSC_0519 (Copy)

На 5.07.2018г., кметът на „Централен“ Георги Стаменов и директорът на ОП
„Синя зона, паркинги и гаражи“ Ненко Калакунов символично откриха новия паркинг между бул. „6-ти септември“ и ул. „Мортагон“ в „Централен“. Паркингът дава възможност за паркиране на 16 леки автомобили и 9 туристически автобуси.
„Паркингът ще бъде от полза за посетителите на Стария град, който е в непосредствена близост.

Община Пловдив планира тук да паркират туристическите автобуси, чиито брой ще нараства през следващите месеци и през 2019г.“- коментира кметът Георги Стаменов. Цената за паркиране ще бъде определена от ОП „Синя зона, паркинги и гаражи“, което ще управлява паркинга от тук нататък. „Би било удачно на по-късен етап да има и мобилна тоалетна на паркинга – за шофьорите и туристите,“ – добави Стаменов. „На това място съм роден, сега живея в блока отсреща и ще мога да паркирам автомобила си на чисто нов паркинг,“ -казва живущ в квартала. Друг пловдивчанин, Димитър Бицин, добави с усмивка: „Тук живея от 1978г. и до сега никога не се е правило нищо ново. Мястото беше нищо повече от кална нива“.

Следваща стъпка в посока благоустройство на района е ул. „Балкан“. Тя попада в 1-ва градска зона, която тази година ще бъде реновирана и благоустроена по оперативна
програма.